מה ההבדל בין שפחה לנשלטת
- Dominic Morningstar
- 2 בדצמ׳ 2020
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 24 בינו׳ 2021
נשלטת או שפחה...?
מה ההבדל בעצם?
מי מחליט אם שפחה או נשלטת?
ולמה זה בכלל משנה?
(המאמר נכתב על המין הנשי אך רלוונטי גם לנשלט/עבד)

כל שפחה (slave) היא נשלטת (submissive),
אבל לא כל נשלטת היא שפחה.
ואסביר:
למילים עצמן אין משמעות מלבד המשמעות שאנו מעניקים להן, ולכן אם ברצוננו לנהל שיח על מושגים מעולם השליטה - ראוי שנבין את המושגים בהם אנחנו דנים ואת המשמעות המסורתית שקהילת הבדס"מ העניקה להם לאורך השנים, והיום אכתוב על ההבדל בין נשלטת לשפחה (ובהתאמה כמובן, בין נשלט לעבד).
אתחיל מהסוף:
התואר 'שפחה' הוא הכבוד הגדול ביותר שאדון יכול להעניק לנשלטת שלו, וכפועל יוצא הופך את האדון ל-'מאסטר' - כלומר שני התארים כרוכים זה בזה, היא צריכה אותו והוא צריך אותה.

לרוב, המעבר בין סטטוס 'נשלטת' לסטטוס 'שפחה' יתבצע אחרי תקופה ארוכה בה הנשלטת משויכת ומקולרת לאדון שלה, ואחרי שהונחו על השולחן הסכמי בעלות ושירות (להלן "חוזה בדס"מי") ותנאי מערכת היחסים מוסכמים וברורים לשני הצדדים.
להפוך מ-"אדון ונשלטת" (D/s) ל-"מאסטר ושפחה" (M/s) זה עניין גדול ורציני מאוד, ולעתים קרובות תשמעו את חברי הקהילה מדברים על האקט הזה כמו על 'חתונה בדס"מית', והם צודקים.
טקס הקילור הרשמי שהופך נשלטת לשפחה הוא רגע מאוד מרגש עבור הזוג ולרוב יכלול אלמנטים מסורתיים מעולם השליטה כמו הקראת מכתבים שהזוג כתב זה לזו לכבוד הטקס, סשן פומבי לכבוד האורחים שהגיעו לטקס, הורדת הקולר הישן
(Consideration collar / Ownership collar)
וענידת הקולר החדש
(slave collar)
ועוד אי-אלו אלמנטים ייחודיים ומיוחדים שבוחר הזוג לשלב כחלק מטקס הקילור שלהם.
עבור הנשלטת, קבלת התואר 'שפחה' הוא רגע של הגשמה עצמית ברמה כמעט רוחנית, ואף נכחתי פעם בטקס כזה בו הנשלטת תיארה לאחר מכן חוויה שדומה לטראנס או "אורגזמה רוחנית", במילותיה שלה.
בעצם קבלת התואר הזה, מקבלת הנשלטת את הבטחתו של האדון שלה - (ומעכשיו, המאסטר שלה) - שהיא מהיום "מספר 1" שלו, היא הראשונה, היא באה לפני הכל ולפני כולם, הוא מתחייב לדאוג לה ולכל צרכיה ולשמור עליה שתהיה בריאה ושמחה עד קצה גבול היכולת, זו רמת המחויבות הגבוהה ביותר שניתן לתאר בין שני בני אדם, בעיניי.
עבור האדון, הענקת התואר 'שפחה' לנשלטת שלו מסמל את שביעות רצונו הבלתי מעורערת ממנה, זה רגע מיוחד מאוד בחייו של אדון ומעטים זוכים לחוות אותו במלוא גדולתו ובמלוא הכבוד הראוי לרגע שכזה.
עבור האדון, להגיד "אני רוצה להפוך אותך לשפחה שלי" שווה ערך להצעת נישואין, כמו אומר - "החיים שלי טובים יותר בזכות השליטה שהענקת לי על חייך שלך, וזו ההבטחה שלי כלפייך שלעולם לא אפעל לרעתך ותמיד אדאג לכל צרכייך, יהיו מה שיהיו".

לפי המסורת, במהלך טקס הקילור הרשמי, רגע לפני הענקת הקולר החדש (והקבוע, נהוג להעניק קולר נעול - תוכלו לקרוא על כך במאמר על סוגי קולרים, כאן למטה), יקריא האדון מכתב שכתב לנשלטת שלו ובו האדון יפרט את המעלות הטובות שלה ואת הסיבות והמניעים שגרמו לו לבחור בה ובהפיכתה לשפחה שלו, כמובן שזו אינה חובה ויש כאלו שיעדיפו לכתוב כמה מילים על טיב הקשר, ויש אף כאלו שלא יהיו מעוניינים בכלל במכתב או נאום ויבצעו את הטקס בלי אלו - כל אדון והשקפת עולמו, כל הדרכים כשרות ואין כאן "יותר טוב" או "פחות טוב", יש רק התאמה אישית, כפי שאמורה להיות מערכת היחסים עצמה.

מיתוסים נפוצים על הביטויים המופיעים במאמר:
- "לשפחה טובה אין גבולות" -
קשקוש מוחלט.
לכל אדם באשר הוא אדם יש גבולות, וטוב שכך.
נשלטת שמצהירה "אין לי גבולות" למעשה מעידה על כך שהיא חדשה בעולם השליטה וזקוקה להדרכה וליווי, זה תמיד 'דגל אדום' עבורי במהלך שיחת הכירות שלי עם נשים שפונות אליי.
- "נשלטת יכולה להחליט שהיא שפחה" -
כפי שכתבתי למעלה, הכוח להעניק את התואר 'שפחה' נמצא אצל האדון, הוא זה שבחר לקבל את הנשלטת להיות תחת שליטתו מלכתחילה והוא זה שיכול לבחור להפוך אותה לשפחה שלו. נשלטת שמכריזה על עצמה כ"שפחה" זה שווה ערך לנשלטת לא משויכת שמעניקה לעצמה קולר - זה חסר טעם ואין בזה שום כבוד כלפי אותה נשלטת בפרט וכלפי קוד ההתנהגות בעולם השליטה בכלל.
- "אני מאסטר מנוסה שמחפש שפחה טוטאלית ומתמסרת" -
אתה לא.
אתה חרטטן ושרלטן שמחפש 'טרף קל' ואין לך מושג מה המשמעות של המונחים שאתה מפזר, אתה חדש בעולם השליטה וכדאי לך לחפש הנחייה ועזרה בצעדים הראשונים שלך כדי שאולי יום אחד באמת תבין מה המשמעות של המילה "מאסטר" ואולי אפילו תזכה להרגיש ככה, באמת, לא בכאילו ולא כי "זה נשמע מגניב" - תשכיל, תלמד, תשקיע, ואז לא תצטרך "לחפש שפחה טוטאלית",
היא כבר תמצא אותך.
Comentarios